Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας, ο Σαουδάραβας υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ Αλ Φαλέχ (Khalid Al Faleh). Επισήμανε πως οι διμερείς σχέσεις είναι ευρείες και έστειλε το μήνυμα πως ο ουρανός είναι το όριο για αυτά που η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν μαζί. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές, τη διαχείριση ακινήτων και την καινοτομία.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στα Φηρά και την Καλδέρα, ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε «μαγεμένος» και ενθουσιασμένος από την «πανέμορφη» Σαντορίνη και έκανε λόγο για εξαιρετική φιλοξενία.

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ομόλογό του Άδωνη Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη. «Είναι φίλοι και συνάδελφοι, σχεδόν σαν αδελφοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε πως ο ίδιος επισκέφτηκε την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ενώ οι κ.κ. Γεωργιάδης και Φραγκογιάννης ήταν στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο όπου περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Αλ Ούλα. Σε ανταπόδοση, η Ελλάδα φιλοξένησε την επιχειρηματική αποστολή της Σαουδικής Αραβίας την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψης της στη χώρα στη Σαντορίνη.

Αύριο, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. «Τη Δευτέρα θα επιστρέψουμε στη δουλειά με το επιχειρηματικό φόρουμ», επισήμανε και δήλωσε πως περιμένει πολλές αμοιβαίες επενδύσεις. Ειδικότερα, σημείωσε πως ορισμένες επενδυτικές ευκαιρίες υλοποιούνται ήδη από την επίσκεψη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο και γνωστοποίησε το ενδιαφέρον σαουδαραβικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, εκμυστηρεύτηκε πως ήδη ορισμένοι Σαουδάραβες επιχειρηματίες κατά την περιήγησή τους στη Σαντορίνη, του εξέφρασαν επενδυτικό ενδιαφέρον. Η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία συνεργάζονται με πολλούς τρόπους.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία των δύο χωρών στο ανώτατο επίπεδο. Ο πρωθυπουργός και ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας έχουν μια συχνή επικοινωνία, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Πηγή: newsbeast.gr