Με την ποικιλομορφία στο Χόλυγουντ ασχολήθηκε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, μπορεί η κατάσταση όσον αφορά την παρουσία γυναικών και μειονοτήτων σε επίπεδο των ηθοποιών να έχει βελτιωθεί, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει για τη στελέχωση ηγετικών θέσεων, οι γυναίκες κατέχουν μόνο το 32% των ηγετικών θέσεων στα στούντιο, ενώ οι μειονοτικές ομάδες μόνο το 8%.

Η νέα έκθεση έρχεται ως συμπληρωματική αυτής του δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2020, και η οποία ανέλυε την ποικιλομορφία στην κινηματογραφική βιομηχανία. Η νέα έκθεση παρακολούθησε και τα ψηφιακά αλλά και τα καλωδιακά δίκτυα των ΗΠΑ σε ένα σύνολο 453 εκπομπών από το 2017 έως το 2018 και 463 εκπομπών από το 2018 έως το 2019.

«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για τις γυναίκες και τους έγχρωμους ανθρώπους μπροστά από την κάμερα», δήλωσε ο Darnell Hunt, πρύτανης του τμήματος κοινωνικών επιστημών στο UCLA College και συν-συγγραφέας της έκθεσης. «Δυστυχώς, δεν υπήρξε το ίδιο επίπεδο προόδου για τις θέσεις πίσω από τις κάμερες. Ειδικότερα στις ηγετικές θέσεις, υπήρξε πολύ μικρή αλλαγή από τότε που ξεκινήσαμε τη συλλογή δεδομένων πριν από πέντε χρόνια».

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες και οι μειονότητες κέρδισαν σχεδόν όλες τις 13 κατηγορίες τηλεοπτικής απασχόλησης που παρακολουθούνται από την έκθεση, αλλά και ότι και οι δύο ομάδες δεν εκπροσωπούνται αναλογικά με βάση τον πληθυσμό των ΗΠΑ. Οι λευκοί εξακολουθούν να κυριαρχούν στις υψηλού επιπέδου εκτελεστικές θέσεις της τηλεόρασης. Από το 2019, οι θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ήταν κατά κύριο λόγο λευκοί (92%) και άνδρες (68%), και οι στατιστικές ήταν παρόμοιες για τα ανώτερα στελέχη (84% λευκά, 60% άνδρες) και τους επικεφαλής μονάδων (87% λευκοί, 54% άντρες).

Πηγή: newsbeast.gr