Σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό ήρθε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Αυτό σημαίνει ότι, θα μπει σε καραντίνα, αν και το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου», συμπλήρωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προς το παρόν δεν είναι σαφείς οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, πως ακύρωσε μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσε επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να ακυρώσει τις εκδηλώσεις, προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Περισσότεροι από 72,66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχουν καταγραφεί περίπου 16,7 εκατ. μολύνσεις και περισσότεροι από 304.000 θάνατοι.

Πηγή: newsbeast.gr