Έντονες πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας του Τόκιο, στην Ιαπωνία, λόγω της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων covid-19, και οι αρχές ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού στο μεγαλύτερο από τα τέσσερα επίπεδα, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων μολύνσεων έφτασε σε νέο ρεκόρ.

Στη διάρκεια σύσκεψης της επιτροπής που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της covid-19 στο Τόκιο, υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει γίνει πλέον δύσκολο να παρέχεται θεραπεία στα νοσοκομεία σε ασθενείς που δεν έχουν μολυνθεί από κορονοϊό, καθώς οι νοσοκομειακές κλίνες γεμίζουν, ενώ για πρώτη φορά έθεσε στο κόκκινο τον συναγερμό της πόλης σε ό,τι αφορά την υγειονομική ετοιμότητα.

«Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντλήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους» τόνισε ο Μασατάκα Ινοκούτσι, αντιπρόεδρος της Ιατρικής Ένωσης του Τόκιο απευθυνόμενος στην επιτροπή, στη συνεδρίαση της οποίας παρούσα ήταν και η κυβερνήτρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας Γιουρίκο Κόικε. «Η μείωση του αριθμού των ασθενών με covid-19 είναι ο μόνος δρόμος».

Οι αρχές του Τόκιο, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων σήμερα, 822, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 678 που είχε καταγραφεί χθες Τετάρτη.

Πηγή: newsbeast.gr