Σε «κόκκινο» συναγερμό λόγω του κορονοϊού βρίσκεται η Αργεντινή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει στο σύνολό τους τα 931.967.

Ακόμη 14.932 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν μέσα σε 24 ώρες (την Τετάρτη 14/10) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 350 ασθενείς υπέκυψαν στην covid, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 24.921 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη στη χώρα, έχει καταγράψει ως εδώ 480.494 μολύνσεις, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το ποσοστό πληρότητας των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχεται σε 64,1% σε εθνικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επέβαλε καραντίνα την 20ή Μαρτίου για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο χαλάρωσε τα μέτρα κατόπιν. Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να αρθούν εντελώς την 25η Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr