Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε τελικά σε συμφωνία για το μεταναστευτικό, αφού λύθηκαν οι σχετικές διαφορές, ενώ πάνω από 10 κράτη αποφάσισαν να δεχτούν πρόσφυγες, ώστε να αποσυμφορήσουν χώρες με μεγάλες ροές.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών και Προεδρεύων του Συμβουλίου, Ζεράρ Νταρμανίν, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανέφερε χαρακτήρισε την απόφαση ως «ιστορική συμφωνία», γιατί σύμφωνα με τον ίδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς την υιοθέτηση του Συμφώνου Ασύλου και Μετανάστευσης.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης, αλλά και να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα της ΕΕ. «Η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών-μελών τάσσεται υπέρ αυτής της αλληλεγγύης και πάνω από δέκα κράτη-μέλη δήλωσαν ότι είναι θετικά στο να δεχτούν μετανάστες», ανέφερε σχετικά.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε την απόφαση της ΕΕ και έστειλε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στις πέντε χώρες των MED5 (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Μάλτα) για την «εποικοδομητική τους προσέγγιση».

Πηγή: newsbeast.gr