Η Τουρκία ξύπνησε σήμερα μουδιασμένη μετά τους ισχυρούς σεισμούς που προκάλεσαν χιλιάδες θανάτους. Ο χρόνος για τους επιζώντες στα συντρίμμια εξαντλείται, υπάρχουν όμως και οι εικόνες εκείνες που δημιουργούν ελπίδες.

Όπως η διάσωση της 24χρονης Rumeysa Yalcinkaya σήμερα το πρωί μετά από 27 ώρες που παρέμεινε εγκλωβισμένη στα συντρίμμια στο Καχρανμαρμαράς, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό που έπληξε χθες, Δευτέρα, τη νότια Τουρκία έφθασε τους 3.381, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία για την αντιμετώπιση καταστροφών.

Στη Συρία, εκατοντάδες οικογένειες εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον καταστροφικό σεισμό, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας την οποία διαχειρίζεται η αντιπολίτευση.

Ο Ραΐντ αλ-Σάλεχ δήλωσε στο Ρόιτερς πως χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις για τις προσπάθειες της οργάνωσης, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Λευκά Κράνη στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική Συρία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί.

Πηγή: newsbeast.gr