Ο απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα (6/2) την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε σήμερα (9/2) τους 15.000 νεκρούς, την ώρα που σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να σώσουν επιζώντες με αντίξοες συνθήκες, υπό δριμύ ψύχος.

Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν εξαιτίας του σεισμού των 7,8 βαθμών και των πολλών ισχυρών μετασεισμικών δονήσεων που τον ακολούθησαν έχουν φθάσει τις 12.391 στην Τουρκία και τις 2.992 στη Συρία, με άλλα λόγια οι νεκροί είναι 15.383 ως αυτό το στάδιο.

Κατάρρευσε τετραώροφο κτίριο στη Δαμασκό

Τα προβλήματα για σωστικά συνεργεία και τις αρχές στις δύο χώρες δεν έχουν να κάνουν μονάχα με τον καιρό, αλλά και με την έντοση μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Ένα τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (8/2)) σε προάστιο της Δαμασκού, μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται στο προάστιο Χαράστα, ανατολικά της πρωτεύουσας. Επί τόπου έσπευσαν διασώστες που αναζητούσαν τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια.

Η κατάρρευση σημειώθηκε έπειτα από σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών, με επίκεντρο τη μεθόριο Συρίας-Λιβάνου, γύρω στις 22:00 (τοπική ώρα) και έγινε αισθητός στην Δαμασκό.

Πηγή: newsbeast.gr