Ο Αριστείδης Γεωργόπουλος, αρχιπυροσβέστης μέλος της 1ης ΕΜΑΚ που στάλθηκε για βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, μίλησε για όσα βίωσε στη γείτονα χώρα.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Mega, ανέφερε πως «ήμασταν από τις πρώτες χώρες που πήγαμε στην Τουρκία για τη διάσωση. Υπάρχει μια επιλογή στο να βγάλουμε τα θύματα, τα οποία μπορούν να σωθούν. Οι άνθρωποι ζούσαν σε παραλογισμό και δεν μπορούσαν να μιλήσουν ήρεμα, οπότε εμείς προσπαθήσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες. Έτσι, αφού πήραμε τις μαρτυρίες και από του Τούρκους, κάναμε την επιλογή».

Επίσης, αναφερόμενος στον απεγκλωβισμό της Αϊρίν, ανέφερε ότι «μας είπε να της κόψουμε το πόδι αλλά δε θα μπορούσαμε να το κάνουμε. Μετά προσπαθήσαμε να την ηρεμήσουμε ψυχολογικά. Φαγητό δεν μπορούσαμε να της δώσουμε αλλά της δίναμε νερό με το καπάκι διότι ήταν πάνω από 48 ώρες στα χαλάσματα».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «τη θλίψη που νιώθω, δεν θα ήθελα να την νιώθω αυτή τη στιγμή. Αλλά αισθάνομαι και ηθική ικανοποίηση. Η πρώτη κουβέντα που είπα στην οικογένειά μου μόλις γύρισα είναι πως πρέπει να είμαστε θετικοί άνθρωποι και να μην τα παρατάμε. Η μεγαλύτερη δυσκολία που βιώσαμε ήταν το ρίσκο να μπούμε στα μεγάλα χαλάσματα με σκοπό να σώσουμε τους ζωντανούς. Εάν γινόταν κάποιος μετασεισμός, μπορεί να χάναμε τη ζωή μας».

Πηγή: newsbeast.gr