Σκληρές μάχες συνεχίζουν να δίνουν τα συνεργεία διάσωσης στην Τουρκία, προκειμένου να βγάλουν ζωντανούς όσο πιο πολλούς μπορούν από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ. Στον αγώνα πολύτιμη είναι οι προσπάθεια και ελληνική αποστολή διάσωσης, της ΕΜΑΚ.

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 21 μέλη της ΕΜΑΚ, με δύο γιατρούς και τρεις διασώστες, Η ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, που επιχειρούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χατάι, βοήθησε ώστε να συντελεστεί ένα ακόμη θαύμα. Μετά από 50 ώρες ανασύρθηκε ζωντανός ένας 15χρονος.

Tα τουρκικά ΜΜΕ ευχαριστούν σήμερα την Ελλάδα για τη βοήθειά της όπως μεταδίδει από τα Άδανα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης. «Οι Έλληνες σώζουν ζωές» ανέφερε χαρακτηριστικά τουρκικό δημοσίευμα. «Το εκτιμούν, μίλησα και με τις κρατικές Aρχές, και με υψηλόβαθμους αρμόδιους, εκτίμησαν και την ελληνική βοήθεια που ήρθε και έρχεται, (εκτίμησαν) και το μήνυμα του Κυριακού Μητσοτάκη, υπάρχει μια πολύ καλή επαφή (Ελλάδας – Τουρκίας)» σημείωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ.

Πηγή: newsbeast.gr