Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, ο Γιουν Χι-γκουν, παραδέχθηκε σήμερα ότι τα μέτρα ελέγχου του πλήθους στην τοποθεσία όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν πάει να γιορτάσουν το Halloween, στο κέντρο της Σεούλ, ήταν «ανεπαρκή».

Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά για την τραγωδία. Πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως αισθάνεται πως του αναλογεί μερίδιο τουλάχιστον των ευθυνών.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, το ποδοπάτημα στα στενά δρομάκια της κεντρικής Σεούλ όπου είχε συγκεντρωθεί το πλήθος στοίχισε τη ζωή σε 155 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 152.

Στη συνοικία Ιταβεόν, όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, οι περαστικοί σταματούν για να προσευχηθούν και να καταθέσουν λουλούδια και μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά σε ένα άλλο, αυτοσχέδιο μνημείο που δημιουργήθηκε μπροστά από τον σταθμό του μετρό της περιοχής.

Στη Νότια Κορέα ξεκίνησε χθες μία εβδομάδα εθνικού πένθους. Πολλές συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, ενώ οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες.

Πηγή: newsbeast.gr