Για την κατάσταση που επικρατεί στη Ρωσία μίλησε ο γνωστός σκηνοθέτης, Κίριλ Σερεμπρένικοφ, τονίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να δουλέψει στην πατρίδα του λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Αυτή την περίοδο εργάζομαι εδώ στην Ευρώπη διότι είναι αδύνατο να δουλέψω στη Μόσχα, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία», είπε ο κ. Σερεμπρένικοφ στο Γερμανικό Πρακτορείο μέσω βιντεοσύνδεσης από το Άμστερνταμ, όπου συμμετέχει σε παραγωγή όπερας.

«Θα έλεγα όμως ποτέ μην λες ποτέ. Είμαι σίγουρος πως μια μέρα θα γυρίσω στη Ρωσία», πρόσθεσε ο 52χρονος σκηνοθέτης.

Την τρέχουσα περίοδο, είναι αδύνατο να ανέβει οποιαδήποτε παράσταση δεν είναι αρεστή στις αρχές στη Ρωσία: «Δεν υπάρχει ελευθερία. Κι αν δεν υπάρχει ελευθερία, δεν μπορείς να πεις τίποτα», εξήγησε.

Ο σκηνοθέτης θεατρικών παραστάσεων, όπερας και κινηματογραφικών ταινιών είχε συλληφθεί το 2017 και τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση. Έπειτα από την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη δίκη του για φερόμενη κατάχρηση κεφαλαίων το 2020, η ρωσική δικαιοσύνη του επέβαλε ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή.

Τον Ιανουάριο όμως, ο κ. Σερεμπρένικοφ επετράπη προς γενική έκπληξη να ταξιδέψει στο Αμβούργο για πρόβες. Η παράσταση που είναι βασισμένη στο έργο του Αντόν Τσέχωφ «Ο μαύρος μοναχός», σε δική του σκηνοθεσία και παραγωγή, θα ανοίξει το θεατρικό φεστιβάλ της Αβινιόν (Γαλλία) τον Ιούλιο.

Εντός του τρέχοντος μήνα, θα προβληθεί στο φεστιβάλ των Καννών η ταινία του «Η γυναίκα του Τσαϊκόφσκι».

Πηγή: newsbeast.gr