Η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον προκαλεί ανησυχία και στην Ιταλία, όπου ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε τους προβληματισμούς του για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Serie A, με συνέπεια να αποφασιστεί η μείωση των οπαδών αφού μέχρι και το τέλος του μήνα το όριο προσέλευσης θα είναι στα 5.000 άτομα.

Το ιταλικό πρωτάθλημα διεξαγόταν φέτος με 75% πληρότητα στις εξέδρες και οι ομάδες ήλπιζαν ότι σύντομα θα έπαιρναν άδεια για το 100%, αλλά η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έχει άλλη άποψη. Ο Ιταλός πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, εκφράζοντάς του την έντονη ανησυχία του.

Αμέσως τα ιταλικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για δύο ενδεχόμενα: Προσωρινή διακοπή της Serie A ή μείωση των οπαδών στις εξέδρες, όπου θα επιτρέπονται μέχρι και 5.000 άτομα. Η Λίγκα, επομένως, συνεδρίασε και επέλεξε το δεύτερο, ανακοινώνοντας ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα επιτρέπονται μόνο 5.000 οπαδοί σε κάθε γήπεδο. Από τις 6 Φεβρουαρίου, όμως, αναμένεται επιστροφή σε πληρότητα 50%.

Πηγή: newsbeast.gr