Από το Κέντρο Υγείας του Στρυμονικού Σερρών, μια αξιαγάπητη γιαγιά 107 ετών έκανε την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και έστειλε το δικό της μήνυμα για να εμβολιαστούν κι άλλοι.

Με το χαμόγελο στα χείλη, η γιαγιά Παρέσσα, συνοδευόμενη από τον γιό της Γιάννη Ορφανίδη, συνάντησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που ζήτησαν να βγουν φωτογραφίες μαζί της αφού της έκαναν το εμβόλιο. Εκεί είχε κάνει και τις προηγούμενες δύο δόσεις. Μάλιστα, η υπεραιωνόβια γυναίκα ζήτησε η ίδια από το γιο της να την πάει στο εμβολιαστικό κέντρο λέγοντάς του: «Πρέπει να κάνω το εμβόλιο, πρέπει να ακούμε τους γιατρούς».

Αφού έλαβε την ενισχυτική δόση, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε: «Τα εμβόλια είναι γιατροί, αλλά ο κόσμος δεν πιστεύει. Να κάνουν όλοι το εμβόλιο. Γιατί δεν το κάνουν;». Από τη μεριά του ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας του Στρυμονικού Σερρών, Βασίλης Γκόλιας, ανέφερε πως τη γιαγιά Παρέσσα την ξέρουν και την εξυπηρετούν και είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της περιοχής. Τόνισε, δε, πως «με χαρά συμμετέχουμε στον αγώνα προς την ελευθερία μας».

Έχοντας ζήσει την μικρασιατική καταστροφή έφτασε μικρό κορίτσι στην Ελλάδα και σήμερα ζει στο Λιβαδοχώρι. Συνεχίζοντας την καθημερινότητά της χωρίς αλλαγές, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού της όπως το πότισμα του κήπου της, με λίγο φαγητό και αρκετό ύπνο προσδοκά να γιορτάσει τα επόμενα γενέθλια της μαζί με τα τέσσερα παιδιά, τα οκτώ εγγόνια, τα δεκαπέντε δισέγγονα και τα έξι τρισέγγονα της.

Πηγή: newsbeast.gr