Με την πρώτη ανακοίνωση πέρυσι ότι μια από τις αγαπημένες μου νουβέλες θρίλερ της Lauren Beukes θα μεταφερθεί στην μικρή οθόνη, με έπιασε μια μικρή ικανοποίηση για το ποσό ωραίο είναι να ζεις στην χρυσή εποχή της ψηφιακής πλατφόρμας όπου όλα είναι δυνατά να συμβούν.

Με την αναγγελία ότι η πλατφόρμα που θα το φέρει είναι η Apple TV+, ενθουσιαστικά καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ίσως η αγαπημένη ειδικά σε τέτοιου είδους σειρών, όπου επιμένει να δίνει έμφαση στις ανθρωπιστικές ιστορίες εγκλήματος με μια πιο κινηματογραφική εκτέλεση και σημασία στις λεπτομέρειες.

Υπάρχουν πολλές σειρές με serial killers εκεί έξω και αυτό κάπως αποδυναμώνει τις νέες ιδέες για το συγκεκριμένο θέμα καθώς πολλές μοιάζουν να μιμούνται η μια την άλλη. Το Shining Girls που μόλις έκανε πρεμιέρα με 3 επεισόδια και με ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών – Elisabeth Moss, Wagner Moura, Jamie Bell – επικεντρώνεται στην στο πως η βία και το τραύμα μπορεί να συνυπάρχει στην πραγματικότητα μας. Το πως σημαντικά γεγονότα της ζωής μας κάνουν τον κόσμο μας να φαίνεται ξαφνικά άγνωστος η μήπως όντως άλλαξε και δεν το καταλάβαμε.

Κάπως έτσι η Kirby (Moss) πιστεύει ότι συμβαίνουν όλα γύρω της αφού πλέον είναι ένα θύμα που απέδρασε από μια βίαιη επίθεση ενός serial killer με το όνομα Harper Curtis (Bell). Η απώλεια μνήμης από το τραύμα της, φαίνεται να έχει αλλάξει τελείως την ζωή της από μικρά γεγονότα μέχρι πολύ μεγάλα. Σε βαθμό που να αναρωτιέται μήπως άλλαξε ζωή σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ο σκοπός είναι ένας, να βρει τον δολοφόνο που από ότι αποδεικνύετε έχει κάνει το ίδιο και σε άλλες κοπέλες.

Η Kirby δουλεύει στην εφημερίδα Chicago Sun Times με έναν αλκοολικό δημοσιογράφο, τον Dan Velasquez (Wagner Moura), και μαζί προσπαθούν να να ενώσουν τις τελείες σε ένα κυνηγητό γάτας ποντικιού.

Η έρευνα τους θα τους φέρει σε αμηχανία καθώς κάποια στοιχεία φαίνονται να είναι εκτός πραγματικότητας και εποχής, μπλέκοντας ίσως ταξίδι στον χρόνο η πολλαπλές διαστάσεις – κάτι που θα φανεί στα επόμενα επεισόδια όπου θα τα έχουμε κάθε βδομάδα.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η ατμόσφαιρα της σειράς παραπέμπει στις 90s σειρές και ταινίες crime και thriller, κάτι που μας αρέσει καθώς βάζει τον θεατή μέσα στην ιστορία. Οι ερμηνείες είναι σχετικά καλές για την ώρα, καθώς μιλάμε για 3 από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς τους, ενώ ο κακός της υπόθεσης είναι κοντά μας και όχι εξαφανισμένος όπως συνηθίζουν οι σειρές του είδους να τον αποκαλύπτουν στο τέλος, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ταυτόχρονα την οπτική του στους φόνους, ενώ δείχνει να είναι και πρωταγωνιστής.

Σε γενικές γραμμές αξίζει να το ξεκινήσετε και από ότι προβλέπω η εξέλιξη του θα είναι ακόμη καλύτερη.

Πηγή: newsbeast.gr