Από την εποχή της αποικιοκρατίας χρονολογείται ο νόμος που ποινικοποιούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Σιγκαπούρη, ο οποίος ακυρώθηκε.

Ο νόμος αυτός, τον οποίο η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είχε καταγγείλει ότι κάνει διακρίσεις και στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους, προέβλεπε ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκιση, αν και δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ.

«Είμαι χαρούμενος που τελικά έγινε», δήλωσε ο Τζάστιν, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του. Μετά την κατάργηση αυτού του «απαρχαιωμένου» νόμου έχω «έναν λιγότερο λόγο να κρύβω ποιος είμαι», πρόσθεσε.

«Αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κοινωνικών και θρησκευτικών προκαταλήψεων εις βάρος της κοινότητάς μας λόγω ξεπερασμένων πεποιθήσεων και της λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης», σημείωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters και το AFP.

Ωστόσο, σε ένα πλήγμα στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης τροποποίησε το Σύνταγμα ώστε να αναφέρει ρητά ότι γάμος νοείται μόνο η ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. «Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία (…) να διασφαλίσουμε μια σταθερή κοινωνία με παραδοσιακές, ετερόφυλες οικογενειακές αρχές, αλλά με χώρο ώστε οι ομοφυλόφιλοι να ζουν τη ζωή τους και να συμβάλλουν στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Κ. Σανμουγκάμ.

Πηγή: newsbeast.gr