Για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς εμπορική συμφωνία θα πρέπει να ετοιμάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σήμερα, καθώς λήγει το τελεσίγραφο που έθεσε η ευρωπαϊκή πλευρά στις συνομιλίες για το Brexit. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει την ιδέα συμφωνίας αντίστοιχης με την συμφωνία ΕΕ-Καναδά. «Αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή προσέγγισης, πάμε για έξοδο χωρίς συμφωνία» πρόσθεσε.

Η ΕΕ αρνήθηκε να διαπραγματευτεί σοβαρά και, έτσι, αν οι δεν αλλάξουν πορεία, δεν θα υπάρξει συμφωνία, είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Έφτασα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μία 1η Ιανουαρίου με ρυθμίσεις που παραπέμπουν περισσότερο στις εμπορικές σχέσεις με την Αυστραλία, οι οποίες βασίζονται στους κανόνες του παγκόσμιου ελεύθερου εμπορίου», είπε ο Μπόρις Τζόνσον. «Αν δεν υπάρξει αποφασιστική αλλαγή προσέγγισης, πάμε για την λύση τύπου Αυστραλίας. Και πρέπει να το κάνουμε με μεγάλη πεποίθηση».

«Γίνεται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει να κάνει συμφωνία τύπου Καναδά, όπως αρχικά είχαμε ζητήσει. Φαίνεται περίεργο που έπειτα από 45 χρόνια συμμετοχής μας (στην ΕΕ) μπορούν να προσφέρουν στον Καναδά όρους που δεν προσφέρουν σε εμάς», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή: newsbeast.gr