Σημαντική αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της ανακοίνωσε η Aegean για το πρώτο τρίμηνο του τρέχον έτους, καθώς ανήλθε στα 120,8 εκατομμύρια ευρώ, όταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι ήταν μόλις 44,3 εκατ.

Ειδικότερα, ο όμιλος της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ελλάδα, πρόσφερε από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους 2.300.000 θέσεις και μετέφερε 1.500.000 επιβάτες. Η συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αντιστοιχούσε στο 74% της χωρητικότητας του πρώτου τριμήνου του 2019, ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε σε 66,1% από 47,5% το πρώτο τρίμηνο του 2021, παραμένοντας όμως με την επίδραση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, ειδικά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, σημαντικά χαμηλότερη από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Στο πάντα εποχικά ασθενέστερο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, οι καθαρές Ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 38,5 εκατ. ευρώ από 44,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πάρα τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος καυσίμου, οι ζημίες δεν ήταν μεγαλύτερες από το πρώτο τρίμηνο του 2019. Τα δε ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στα 458,8 εκ. ευρώ.

Αεροπλάνο της Aegean

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του ομίλου Aegean, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης, ανέφερε σχετικά: «Στην περίοδο του έτους με τη χαμηλότερη ζήτηση, με τη μετάλλαξη Όμικρον να συνεχίζει να επηρεάζει τις πληρότητες και την τιμή του πετρελαίου διπλάσια από το 2019, η AEGEAN πέτυχε περιορισμό του ζημιογόνου αποτελέσματος σε σχέση με το 2021 και αντίστοιχα με το 2019. Είναι επίσης σημαντικό ότι από τον Φεβρουάριο κυρίως λόγω της προπώλησης εισιτηρίων για το καλοκαίρι, οι ταμειακές ροές είναι θετικές.

Για την καλοκαιρινή περίοδο ο Όμιλος συνεχίζει τη σταδιακή επαναφορά χωρητικότητας προσθέτοντας νέους προορισμούς και αυξημένες συχνότητες σύνδεσης στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού. Παραμένουμε συντεταγμένοι στο επενδυτικό μας πλάνο με την παραλαβή ακόμα 12 νέων Airbus 321/320neo για το 2022, σταδιακά στους επομένους μήνες. Η καλοκαιρινή περίοδος, δείχνει ιδιαίτερα αυξημένη δυναμική στην πορεία των προ-κρατήσεων αλλά και ήδη σημαντικά αυξημένες πληρότητες που προσεγγίζουν πλέον τα προ-πανδημίας επίπεδα. Στόχος μας είναι το 2022 να είναι μια χρονιά με νέες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές για τους επιβάτες μας αλλά και η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά την πανδημία. Αδιαμφισβήτητα όμως, μέσα σε ένα περιβάλλον, με υψηλή αβεβαιότητα και υψηλό κόστος καυσίμων λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα παραμένουν προτεραιότητες».

Πηγή: newsbeast.gr