Σε σοκ βρίσκεται η Ιαπωνία από την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Σίνζο Άμπε, την στιγμή που εκφωνούσε προεκλογική ομιλία, ενόψει των εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της ιαπωνικής Γερουσίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πάλεψε για έξι ώρες στην εντατική με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στην ζωή, όμως άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας.

Μάλιστα, το bbc.com δημοσιοποίησε φωτογραφία του πρακτορείου Reuters, στην οποία φαίνεται ο δράστης μερικά δευτερόλεπτα, πριν τραβήξει το όπλο και πυροβολήσει πισώπλατα τον Σίνζο Άμπε.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

Σημειώνεται, ότι το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότιο άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του Άμπε, ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία — ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι.

Πηγή: newsbeast.gr