Η Ιαπωνία είναι συγκλονισμένη από την δολοφονία του Σίνζο Άμπε και η Αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει πώς ο 41χρονος δράστης κατασκεύασε το φονικό όπλο της επίθεσης, αφού στη χώρα η νομοθεσία για οπλοκατοχή είναι τόσο αυστηρή, σε σημείο να χρησιμοποιούνται παράνομα πυροβόλα όπλα μόνο από τα μέλη της Γιακούζα κι αυτό σπάνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μιτσούρου Φουκούντα, ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο Νιχόν, ο οποίος ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων και την τρομοκρατία, δήλωσε ότι «η κατασκευή όπλων με έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή και η κατασκευή βομβών μπορούν σήμερα να γίνουν διαβάζοντας στο ίντερνετ από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου».

«Μπορεί να γίνει μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες αφού κάποιος προμηθευτεί εξαρτήματα όπως σωλήνες», σημειώνει ο Φουκούντα, ο οποίος ανέλυσε τις φωτογραφίες από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την δολοφονία του Άμπε.

Αυτό είναι το αυτοσχέδιο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης:

Από οπτικό υλικό φαίνεται ότι ο συλληφθείς για την δολοφονία κρατούσε μια συσκευή που είχε λαβή πιστολιού και απ΄ό,τι διακρίνεται δύο σωλήνες καλυμμένους με μαύρη μονωτική ταινία.

«Ο καθένας με στοιχειώδη αντίληψη του πως λειτουργούν τα όπλα θα μπορούσε να το κατασκευάσει με τις λιγότερες δυνατές γνώσεις», εξηγεί ο ειδικός στα όπλα Τετσούγια Τσούντα και προσθέτει ότι ούτε μισή μέρα πιθανόν δεν χρειάστηκε η κατασκευή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα ότι ο ύποπτος είπε στις ανακριτικές αρχές ότι είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο οδηγίες για την κατασκευή όπλων και είχε παραγγείλει εξαρτήματα και μπαρούτι επίσης από το ίντερνετ.

Το όπλο του δράστη είχε διαστάσεις 40 επί 20 εκατοστά και ήταν κατασκευασμένο από υλικά όπως μέταλλο και ξύλο, είπαν χθες στους δημοσιογράφους αξιωματούχοι από την αστυνομία της Νάρα, της πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση.

Η αστυνομία μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και οι σφαίρες να ήταν αυτοσχέδιες αλλά λέει ότι το διερευνά ακόμη.

Οι ερευνητές κατέσχεσαν πέντε αυτοσχέδια όπλα στο σπίτι του συλληφθέντα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Mainichi.

Πηγή: newsbeast.gr