«Ακούγοντας τους ομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, νιώθω πως αν είχατε δυνατότητα θα λέγατε στον κ. Ανδρουλάκη να ζητήσει και ταπεινά συγνώμη, γιατί σας απασχόλησε τόσον καιρό» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές.

«Είναι μια στιγμή που δεν περιποιεί τιμή για το εθνικό Κοινοβούλιο. Σε ένα μείζον θέμα διαφάνειας και δημοκρατίας, υποταχθήκατε στο έργο συγκάλυψης που σκηνοθέτησε το Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο κ. Σκανδαλίδης, απευθυνόμενος στα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας. «Είχατε μια χρυσή ευκαιρία, αν πιστεύατε πράγματι ότι ο πρωθυπουργός ήταν αμέτοχος, να αναζητήσετε έμπρακτα τα πειστήρια της αθωότητας του. Δεν το τολμήσατε. Προφανώς δεν το πιστεύατε. Δυστυχώς, η στάση σας είναι η πιο κατηγορηματική απόδειξη της ενοχής του. Άμεσης ή έμμεσης. Φοβηθήκατε να μην αποκαλυφθεί η ευθύνη. Και ο φόβος σας αυτός, μπροστά στην αλήθεια, πληγώνει βαθιά τη δημοκρατία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα επισήμανε ότι κανένας μάρτυρας από αυτούς που γνώριζαν, από αυτούς που είχαν την ευθύνη, από αυτούς που επόπτευαν ή ο επικεφαλής της υπηρεσίας -πολιτικός προϊστάμενος, δεν εκλήθη στην Εξεταστική Επιτροπή. «Και αφού η πλειοψηφία δεν επέτρεψε να φανεί η αλήθεια στην εξεταστική επιτροπή, αφού συγκάλυψε τα πάντα, αφού σήκωσε πέπλο σιωπής, σήμερα αποφαίνεται ότι καθόλου σκάνδαλο δεν υπάρχει, όλα είναι νόμιμα, όλα είναι διάφανα», είπε.

«Πιστεύει κανείς από σας ότι ήταν πράκτορας ο κ. Ανδρουλάκης; Πιστεύει κανείς από σας ότι συνομιλούσε με ξένες πρεσβείες και ξένες υπηρεσίες, σε βάρος των εθνικών συμφερόντων; Θα πήγαινε στο Ειδικό Δικαστήριο αμέσως. Όμως, στην ιστορία θα καταγραφεί ότι με δική σας αποκλειστικά ευθύνη, η εξεταστική επιτροπή, ήταν η εξεταστική επιτροπή του τίποτε και του καθόλου. Και το σιωπητήριο που επιβάλλατε από την πρώτη στιγμή, έγινε σιωπητήριο στην εξεταστική επιτροπή και επιχειρήσατε να το κάνετε και σιωπητήριο της Βουλής» ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Και συνέχισε: «Είναι τυχαίο που αυτή την ώρα βοά η Ευρώπη; Κινεί τις δικές της διαδικασίες έρευνας; Έρχεται πεπεισμένη στη χώρα μας να αποκαλύψει την αλήθεια; Και εσείς κλείνετε πόρτες και παράθυρα ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια;»,. Επισήμανε παράλληλα ότι «πλέον αποδεδειγμένα, Krikel και Intellexa ζουν από το ελληνικό Δημόσιο», αλλά «δεν έγινε ενδελεχής έλεγχος για τα οικονομικά στοιχεία τους, τις εμπορικές σχέσεις τους με μητρικές και θυγατρικές εταιρείες καθώς και στα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις συναλλαγές με το Δημόσιο, αλλά και τις διασυνδέσεις τους -οικογενειακές, φιλικές, συναλλακτικές- τόσο με την τωρινή κυβέρνηση όσο και με την προηγούμενη».

«Είμαστε ενοχλητικοί και πολιτικά επικίνδυνοι. Νέος αρχηγός, νέα δυναμική ενός κινήματος με ρίζες βαθιές και προοπτική επιστροφής. Κατανοητό. Θα σας πω, όμως, ότι υπάρχει και ένα όριο. Σήμερα πέφτει και το τελευταίο πέπλο, για όσους προσπάθησαν να κρύψουν την πραγματικότητα του τρόπου που κυβερνούν τη χώρα. Που μοιάζει τόσο πολύ με τον παραδοσιακό σας τρόπο, που θέλετε επιμελώς να κρύψετε από τον ελληνικό λαό, στην πορεία προς τη νέα δόξα και την νέα αυτοδυναμία σας» κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.

Πηγή: newsbeast.gr