Φωτιές ανάβει στην Premier League η εφημερίδα Daily Mail, αφού σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ κάνει λόγο για περισσότερα από 15 κρούσματα ντόπινγκ στο αγγλικό πρωτάθλημα το διάστημα 2015-2020, χωρίς όμως να υπάρξει ποινή για κανέναν από αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Παράλληλα, στο ρεπορτάζ αναφέρονται και οι απαγορευμένες ουσίες στις οποίες είχαν βρεθεί θετικοί οι παίκτες.

Το ντόπινγκ είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί να γίνει μεγάλη συζήτηση στο ποδόσφαιρο, με τις όλο και περισσότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων ετησίως. Όπως και να έχει, σημασία έχει τι αναφέρουν οι κανονισμοί και στην περίπτωση της Premier League αυτοί φέρονται να έχουν καταπατηθεί πολλές φορές την πενταετία 2015-20.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Daily Mail με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρει ότι περισσότεροι από 15 παίκτες βρέθηκαν θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ σε αυτό το διάστημα, χωρίς όμως να υπάρξουν ποινές. Γεγονός που προκαλεί εντύπωση επειδή το ίδιο διάστημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, 15 παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, τιμωρήθηκαν.

Όσο για τις απαγορευμένες ουσίες που είχαν πάρει οι παίκτες της Premier League, η Daily Mail γράφει πως πρόκειται για τις αμφεταμίνη, τριαμσινολόνη (χρησιμοποιείται για δερματικές παθήσεις), το διεγερτικό Ritalin και ακόμη ένα για το ενισχυτικό τεστοστερόνης HCG, ορμόνη που συνήθως χορηγείται σε παλαιστές και ποδηλάτες.

Πηγή: newsbeast.gr