Τα οφέλη του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, οφέλη που σχετίζονται με την «αύξηση του εμβολιασμού, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της πίεσης στα Συστήματα Υγείας κάθε χώρας», αναδεικνύει ο Άκης Σκέρτσος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Bruegel.

Ο υπουργός Επικρατείας θυμίζει αρχικά, πως «πριν 1 χρόνο, στις 12 Ιανουαρίου 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς την Πρόεδρο της ΕΕ, εισηγούνταν την υιοθέτηση ενός πρότυπου ψηφιακού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα διευκόλυνε τις μετακινήσεις των ευρωπαίων πολιτών, την ανάκαμψη των οικονομιών και την ανάκτηση της ελευθερίας μας σε καθεστώς πανδημίας.

Η πρόταση της Ελλάδας έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα κράτη μέλη -που ευτυχώς δεν άκουσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως και σε πλείστα άλλα θέματα της πανδημίας διαφώνησε κάθετα μιλώντας στις 22/1/2021 για “πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας”».

Τελικά, «το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό υλοποιήθηκε τεχνικά σε χρόνο ελαχίστων μηνών, τέθηκε σε πιλοτική εφαρμογή από την 1η Ιουνίου 2021 (φυσικά με την Ελλάδα να ανήκει στις πρώτες χώρες που το ενεργοποίησαν) και τελικά υιοθετήθηκε από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και τουλάχιστον 8 τρίτες χώρες».

Ο Άκης Σκέρτσος

Τι έδειξε η μελέτη

«Ένα χρόνο μετά», συνεχίζει ο κ. Σκέρτσος, «το Ινστιτούτο Bruegel πραγματοποίησε μια μελέτη για τα οφέλη του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ως προς την αύξηση του εμβολιασμού, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της πίεσης στα Συστήματα Υγείας κάθε χώρας».

Μιλά για «πραγματικά εντυπωσιακά» αποτελέσματα τα οποία «ομολογουμένως υπερβαίνουν και τις δικές μας προσδοκίες ως προς την τεράστια σημασία αυτού του ψηφιακού εργαλείου». Παράλληλα, υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων το εξής:

«Τον ρόλο που έπαιξε η χώρα μας στη μείωση των απωλειών ανθρωπίνων ζωών λόγω COVID όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη καθώς και στην επιστροφή των ευρωπαϊκών οικονομιών σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Τα αποτελέσματα που παραθέτει ο υπουργός είναι τα εξής:

Γαλλία

  • αύξηση εμβολιασμών κατά 13%
  • 3,979 λιγότεροι θάνατοι COVID
  • +6 δις ευρώ στο ΑΕΠ

Γερμανία

  • αύξηση εμβολιασμών κατά 6,2%
  • 1,133 λιγότεροι θάνατοι COVID
  • +1,4 δις ευρώ στο ΑΕΠ

Ιταλία

  • αύξηση εμβολιασμών κατά 9,7%
  • 1,331 λιγότεροι θάνατοι COVID
  • +2,1 δις ευρώ στο ΑΕΠ».

Ολόκληρη η ανάρτηση Σκέρτσου:

Πριν 1 χρόνο, στις 12 Ιανουαρίου 2021, ο Πρωθυπουργός Kyriakos Mitsotakis με επιστολή του προς την Πρόεδρο της ΕΕ,…

Posted by Akis Skertsos on Tuesday, January 18, 2022

Πηγή: newsbeast.gr