Ένας κύκλος 35 ετών θα κλείσει σύντομα για την περιοχή του Αλίμου. Το θρυλικό μπαρ – καφέ Skipper’s το οποίο βρίσκεται στη Μαρίνα Αλίμου αναμένεται να κατεβάσει ρολά.

Το Skipper’s δεν υπάρχει στα σχέδια της ανάπλασης της περιοχής και έτσι, σύντομα θα κλείσει προκειμένου οι εργασίες να προχωρήσουν.

Στις 31 Οκτωβρίου λήγουν οι συμβάσεις του προσωπικού που εργάζεται εκεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες του alimosonline.gr, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για την ανανέωσή τους.

Η ιστορία του Skipper’s

Το «Skipper’s» υπήρξε  σημείο αναφοράς για πολύ κόσμο. Εκεί που στέκεται ήταν μία μπαζωμένη έκταση η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη.  Αρχικά όταν ξεκίνησε, αφορούσε ένα μικρής έκτασης μαγαζί 30 τετραγωνικών μέτρων, με τραπεζοκαθίσματα έξω και διάκοσμο που κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται πως είναι σε καράβι.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 4 Σεπτεμβρίου του 1987. Οι πρώτοι που το προτίμησαν ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν στη Μαρίνα Aλίμου, όμως σύντομα ο χώρος γέμισε με κατοίκους όλων των περιοχών. Χωρίς να κάνει διαφήμιση, μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα.

Τις πρώτες δύο δεκαετίες της λειτουργίας του, όπως αναφέρει το δεν πρέπει να υπήρξε ζευγάρι με «έδρα» τα νότια προάστια, που να μην πήγε σε ένα από τα πρώτα ραντεβού στο «Skipper’s».

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός πως το θρυλικό μαγαζί θα κατεβάσει ρολά έχει προκαλέσει μελαγχολία και θλίψη στους κατοίκους του Αλίμου καθώς μαζί με το μαγαζί θα «κατεδαφιστούν» σύντομα και οι αναμνήσεις τους.

Πηγή: newsbeast.gr