Όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία της προκήρυξης των εκλογών από τον πρωθυπουργό τόσο ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με την κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Αφορμή στάθηκε χθες η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες με εξαίρεση αυτή για το «απαγορευτικό» σε όσους έχουν καταδικαστεί για εγκληματική οργάνωση για συμμετοχή τους στις εκλογές. Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν «ακραία αντικοινοβουλευτική πράξη» τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεικτική του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της ένδειας – όπως τονίζουν – πολιτικών θέσεων και προτάσεων για την επόμενη μέρα. «Υπάρχουν κοινοβουλευτικοί θεσμοί και πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού» επισήμανε ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξηγώντας  ότι «οι θεσμοί δεν είναι ένα θεατρικό παιχνίδι, αλλά είναι μία συνθήκη επιβίωσης της Δημοκρατίας».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο σημειώνουν ότι με τις κινήσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίθεται πολιτικά, καθώς αμφισβητεί στην πράξη τη λαϊκή κυριαρχία, τον κοινοβουλευτισμό και τη συνταγματική τάξη. Χαρακτηρίζουν ολοκληρωτική τη νοοτροπία του, εξηγώντας ότι οδηγούνται σε αυτό το συμπέρασμα λόγω της επίθεσης που κάνει στον κοινοβουλευτισμό και των προσπαθειών του για απονομιμοποίηση της λειτουργίας του κοινοβουλίου. Διαμηνύουν δε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα.

Κόντρα για την ημερομηνία των εκλογών

Και μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εξαντλεί όλα θεσμικά «όπλα» για να οδηγηθεί η χώρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στις εκλογές, καθώς ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και κάλπες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ωστόσο ο πρωθυπουργός παραμένει σταθερός στον αρχικό προγραμματισμό του για συνέχιση του κυβερνητικού έργου και παράλληλα έντονη προεκλογική δραστηριότητα με περιοδείες εντός και εκτός Αττικής, κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος της ΝΔ για τη διεκδίκηση της νέας τετραετίας και ολοκλήρωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων με νέα πρόσωπα και κεντρώο πρόσημο στις επιλογές των υποψηφίων.  Χαρακτηριστικό είναι δε ότι λίγο πριν αναχωρήσει από την Ιαπωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους έκανε μια αινιγματική δήλωση λέγοντας: «κάποιες εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Πάσχα»  πυροδοτώντας εκ νέου τα σενάρια για διάλυση της βουλής στις 1 Μαρτίου και εκλογές στις 2 Απριλίου ή διάλυση της βουλής στις 10 Μαρτίου και εκλογές 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων).

Ισχυρό διακύβευμα των εκλογών παραμένει για την ΝΔ η αυτοδυναμία, προκειμένου να προκύψει μια ισχυρή και δυνατή κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και της αναπτυξιακής τροχιάς στην οποία έχει εισέλθει η χώρα. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Μάτι και τον Μαραθώνα και αύριο θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την τροπολογία- «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη με το επιχείρημα ότι όσοι έχουν καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση δεν μπορούν να ηγούνται πολιτικού κόμματος και συνεπώς οι δημοκρατικές δυνάμεις θα πρέπει να συνταχθούν απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις.

Πηγή: newsbeast.gr