Μεγάλη επιτυχία για την Άννα Κορακάκη, η οποία με επίδοση 255,6 εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σκοποβολής και παράλληλα την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, για να γίνει έτσι η πρώτη αθλήτρια από την Ελλάδα που έκλεισε θέση για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στο Παρίσι το 2024.

Η Κορακάκη δεν κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο της στα 10μ. αεροβολόλο πιστόλι, αλλά αυτό μάλλον δεν την στενοχώρησε και ιδιαίτερα, αφού ο μεγάλος της στόχος ήταν να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για να το πετύχαινε αυτό θα έπρεπε να πάρει μία από τις πρώτες δύο θέσεις, οπότε και το αργυρό μετάλλιο… σαν χρυσό είναι για την Κορακάκη, η οποία ανέβηκε στο βάθρο σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση και θα πάρει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού ήταν και στο Ρίο το 2016 αλλά και στο Τόκιο το 2021.

Στη Βραζιλία, μάλιστα, είχε κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ στην Ιαπωνία είχε πάρει την 6η θέση τόσο στο 10άρι όσο και στο 25άρι πιστόλι.

Πηγή: newsbeast.gr