Ο σεισμολόγος Μανώλης Σκορδίλης σε δηλώσεις που έκανε με αφορμή τον σεισμό στην Τουρκία, σημείωσε ότι τα μοντέλα δείχνουν πως πιθανώς να γίνει ισχυρό χτύπημα του εγκέλαδου στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ανέφερε πως «υπάρχει ένα κομμάτι του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας, που φαίνεται ότι κατά μήκος του δεν έχει γίνει κάποια κίνηση εκεί στο πρόσφατο παρελθόν και η κίνηση αυτή θα συνοδευτεί με έναν ισχυρό σεισμό κοντά στην Κωνσταντινούπολη».

Επίσης, διάφοροι σεισμολόγοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή, με τον Σουκρού Ερσόι, καθηγητή Γεωλογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ, να τονίζει πως «το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πότε θα συμβεί. Με τα δεδομένα που έχουμε για τους προηγούμενους σεισμούς και ορισμένα μοντέλα, μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός της Κωνσταντινούπολης είναι κοντά. Δεν θα εκπλαγούμε αν χτυπήσει…».

Επιπλέον, ο Γερμανός καθηγητής Γεωφυσικής, Ντίτριχ Λάνγκε, ανέφερε πως «η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά το πότε. Ίσως, αύριο, ίσως σε 50 χρόνια ή ίσως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος».

Πηγή: newsbeast.gr