Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για τα δύο ματς με τη Λετονία (27/11) και τη Βουλγαρία (29/11) στη «φούσκα» του Σεράγεβο, αλλά και για τα νέα πρόσωπα που θα υπάρχουν στην εθνική Ελλάδας μπάσκετ Ανδρών. Λίγο πριν από την αναχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την πόλη της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε για τα δύο ματς των Προκριματικών του Eurobasket 2022.

«Έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια. Όπως πάντα, η δυσκολία αυτών των αγώνων είναι συγκεκριμένη. Είναι μικρό το διάστημα που έχουμε μπροστά μας να προετοιμαστούμε. Εμείς θα πρέπει να βοηθήσουμε να προσαρμοστούν κάποια καινούρια παιδιά στην ομάδα. Είμαστε όμως αισιόδοξοι πως όλα θα πάνε καλά και ο καθένας θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειαζόμαστε και να σφραγίσουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και άνετοι για το επόμενο παράθυρο», σημείωσε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ο στόχος της εθνικής ομάδας είναι να κερδίζει όλα τα παιχνίδια και με αυτό το σκεπτικό θα αντιμετωπίσουμε και τα δύο επόμενα. Έχουμε απέναντί μας τη Λετονία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά, και τη Βουλγαρία, την οποία έχουμε ήδη αντιμετωπίσει. Είναι και οι δύο επικίνδυνες ομάδες που παίζουν πάρα πολύ περιφερειακό παιχνίδι με πολλά τρίποντα κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι αυτό. Θα προσπαθήσουμε με βάση την άμυνα να ανταποκριθούμε. Ο στόχος είναι οι νίκες, αλλά παράλληλα στόχος είναι η ομάδα να παίζει καλά και να προχωρά στο σχεδιασμό που έχουμε κάνει».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στάθηκε και στην ιδιαίτερη κατάσταση που θα αντιμετωπίσει η Εθνική, με τη διαβίωση σε «φούσκα» στο Σεράγεβο. Όπως είπε: «Είναι μια ιδιαιτερότητα. Θα είμαστε για πολλές μέρες μέσα στο ξενοδοχείο. Δεν ξέρουμε πως θα ανταποκριθούν τα παιδιά όλα. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πιστεύω όμως πως με την καλή ατμόσφαιρα, το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε κι αυτό εύκολα».

Αναφορά έγινε και στα νέα παιδιά που υπάρχουν στη σύνθεση της ομάδας, τόνισε: «Αυτήν τη φορά έχουμε μαζί μας και κάποια νέα παιδιά, που κάνουν την πρώτη τους παρουσία. Θέλουμε να κάνουμε μια σταδιακή ανανέωση μέσα από αυτή την ομάδα των “παραθύρων”. Δεν θέλουμε να γίνεται εξαιτίας τραυματισμών κάποιων άλλων παιδιών. Θέλουμε όλα να πηγαίνουν βάσει προγράμματος σιγά σιγά να δούμε και νέα παιδιά να μπαίνουν στο κομμάτι της εθνικής ομάδας».

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr