«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές και η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης για τη μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), Charles O. Holliday. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Global Innovation Summit το οποίο διοργανώνεται φέτος στη χώρα μας από το GFCC, σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr).

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, πάνω από ένα χρόνο, για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, περιέγραψε τον τρόπο που λειτουργεί ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς. «Πρόκειται για έναν μηχανισμό που χρηματοδοτεί απευθείας τις επιδοτήσεις των καταναλωτών ενώ πλέον αποτελεί και επίσημο Ευρωπαϊκό Κανονισμό» όπως είπε, με τον κ. Holliday να τον συγχαίρει για τις ενέργειές του.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας επισήμανε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια στον ρυθμό εγκατάστασης νέων έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως «η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας και πράσινης μετάβασης. Είναι ξεκάθαρο πως η μοναδική και μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Πηγή: newsbeast.gr