Ο Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχολίασε την τοποθέτηση που έκανε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό να κατηγορεί τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ανησυχεί μεν για την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα «ενοχλείται» που η κυβέρνηση ενισχύει την δύναμη της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα στις δηλώσεις εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με τη στήριξη εκσυγχρονισμού του F-16, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρατήρησε: «Ο κ. Τσίπρας φοβάται μήπως η Τουρκία εξοπλίσει την πολεμική της μηχανή. Για ποιον λόγο όμως όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωνε την απόκτηση των RAFALΕ, την πρόθεση να αγοράσουμε F-35, από τα οποία έχει αποκλειστεί η Τουρκία, την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το στόλο της με τις γαλλικές φρεγάτες, τότε γιατί ο κ. Τσίπρας φώναζε ότι χρεώνουμε τη χώρα;», είπε ο Κώστας Σκρέκας και πρόσθεσε: «από τη μια ο κ. Τσίπρας στενοχωριέται που προσπαθεί η Τουρκία να ενισχύσει τη δικιά της δύναμη, αλλά ενοχλείται, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση ενισχύουν την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας».

«Όταν ο πρωθυπουργός συμφώνησε και έφερε στη Βουλή των Ελλήνων την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία, ο κ. Τσίπρας που ήταν τότε; Ψηφίσατε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία; Όχι δεν ψηφίσατε. Όταν πήγε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Αμερικανικό Κογκρέσο, ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που μίλησε και καταχειροκροτήθηκε και εκπροσώπησε όλον τον Ελληνισμό, ο κ. Τσίπρας που ήταν και τι έλεγε; Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει ενισχύσει, όχι μόνο την αμυντική και αποτρεπτική δύναμη της χώρας μας, αλλά έχει ενισχύσει τις διεθνείς συμμαχίες, έχει διεθνοποιήσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που προκαλεί η Τουρκία. Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στον Τούρκο πρόεδρο και απ΄ό,τι φαίνεται δεν αρέσει και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο κ. Σκρέκας.

Πηγή: newsbeast.gr