Για το πρόγραμμα επιδότησης κενών θέσεων σε επιχειρήσεις του χώρου θεαμάτων αλλά και των μεταφορών μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (26/10) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτοντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Άμεσα προχωρά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο Κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με τη μορφή κοινωνικού εισιτηρίου».

Όπως παράλληλα τόνισε προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.

«Υπολογίζουμε ότι θα υπογραφεί σήμερα γιατί έχουμε πια τη θετική εισήγηση για τα θέματα κρατικών ενισχύσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει «εργαλεία» για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία. 

Συμπλήρωσε επίσης ότι δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται θα υπάρχουν διορθώσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Αναφερόμενος στον κίνδυνο ενός γενικευμένου lockdown ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως το «κλειδί» για την αποτροπή του είναι η χρήση της μάσκας.

«Αν δεν χρησιμοποιούμε τη μάσκα σωστά κινδυνεύουμε να πάμε εκεί, αν τη χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε σε γενικό lockdown» τόνισε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός πέμπτου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής απάντησε πως «τα εργαλεία που έχουμε είναι εργαλεία που χρησιμοποιούνται μέχρι ότου να λήξει η πανδημία και το πώς τα χρησιμοποιούμε είναι συνάρτηση των επιδημιολογικών δεδομένων».

Πηγή: newsbeast.gr