Στη Γαλλία ένα μωρό 14 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε αυτοκίνητο λόγω θερμοπληξίας εξαιτίας του ακραίου καύσωνα που πληττει τη χώρα.

το τραγικότης υπόθεσης είναι πως υπεύθυνος για τον θάνατό του είναι ο ίδιος ο πατέρας του, καθώς φέρεται να ξέχασε για ώρες το παιδί μέσα στο σταθμευμένο όχημα.

Σύμφωνα με την Dailymail.co.uk το συμβάν σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όταν ο πατέρας είχε πάρει μαζί του το παιδί από το πρωί, για να το αφήσει στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Ωστόσο, ξέχασε ότι είχε το παιδί στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μην το παραδώσει ποτέ στον σταθμό. Στη συνέχεια, πάρκαρε το αυτοκίνητο στον καυτό ήλιο, ενώ το άτυχο παιδάκι βρισκόταν μέσα σε αυτό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μωρό υπέστη θερμοπληξία από τις υψηλές θερμοκρασίες, καταλήγοντας σε φρικτό θάνατο.

Μόλις η μητέρα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το παιδί, ειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας, οι οποίες έφτασαν εσπευσμένα στο σημείο, προσπαθώντας μάταια να επαναφέρουν το παιδί.

Το 14 μηνών μωρό βρέθηκε νεκρό το απόγευμα στο πάρκινγκ της αεροναυπηγικής εταιρείας «Safran».

Η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε δεν έχει καθορίσει ακόμη τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο θάνατο το παιδί, ωστόσο, όπως ανέφερε η εισαγγελέας, «οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι το μικρό παιδί πέθανε από ασφυξία και αφυδάτωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς, εξαιτίας του σοκ που έπαθαν μόλις διαπίστωσαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό, εισήχθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsbeast.gr