Μια νέα μελέτη αναφορικά με το ΑταλάνταΒαλένθια που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια των «16» του Champions League. Όπως τονίζεται, η συγκεκριμένη αναμέτρηση που έγινε στο Μιλάνο, αποδεικνύεται «βόμβα» κορονοϊού αποδεικνύεται, καθώς φαίνεται να μολύνθηκαν ένας στους πέντε (1/5) θεατές!

Η INTWIG, μια εταιρεία έρευνας, ανάλυσης δεδομένων και επικοινωνίας, πραγματοποίησε μια μελέτη για να εξηγήσει τα δεδομένα σχετικά με την υπερβολική θνησιμότητα από Covid-19 στη Λομβαρδία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, αναλύοντας την ιστορική θνησιμότητα κάθε δήμου, προέκυψε ότι οι θάνατοι που οφείλονται στον ιό SarsCov2 στην επαρχία του Μπέργκαμο ήταν στην πραγματικότητα πάνω από 6.000, διπλάσιοι από αυτούς που δηλώθηκαν επίσημα (3.100). Με βάση αυτό διαπιστώθηκε ότι περίπου το 36% των κατοίκων της επαρχίας είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Τα δεδομένα επιβεβαιώθηκαν επίσης από έρευνα του Institute Mauro Negri του Μπέργκαμο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό EBioMedicine.

Όπως αναφέρεται σε αυτή την έρευνα, το 38,5% των κατοίκων στην επαρχία του Μπέργκαμο ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ένας βασικός ρόλος στη μετάδοση του ιού έπαιξε ο αγώνας της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο Μιλάνο. Για να καταλάβει αν αυτό το συμβάν μπορεί να έχει επιταχύνει ακούσια την εξάπλωση του ιού, το INTWIG, σε συνεργασία με τους Report και Bergamonews, πραγματοποίησε έρευνα μεταξύ των οπαδών της Αταλάντα. Η έρευνα απαντήθηκε από 3.402 άτομα από το Μπέργκαμο που ήταν παρόντες στο γήπεδο το βράδυ της 19ης Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι σαφή: πάνω από το 1/5 των οπαδών που ερωτήθηκαν (ίσοι με 7.800-8.200 άτομα που παρευρέθηκαν στο γήπεδο) δήλωσαν ότι είχαν συμπτώματα τις δύο εβδομάδες μετά την εκδήλωση. Ένα μεγάλο μέρος αυτών πραγματοποίησε τεστ, με αποτέλεσμα θετικό.

Οι αναλύσεις επομένως φαίνεται να επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι ο αγώνας του Champions League μπορεί να ήταν ένα γεγονός, που επέτρεψε την μόλυνση χιλιάδων ανθρώπων. Κάτι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο, στις συγκεντρώσεις πριν από το παιχνίδι και στους εορτασμούς για τη νίκη.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους φιλάθλους μετακινήθηκαν με οργανωμένα λεωφορεία (19%) ή με αυτοκίνητο με φίλους (67%) και στη συνέχεια με το μετρό.

Πηγή: newsbeast.gr