«Οι δίκες τους ξεπλένουν, φονιάδες βιαστές. Λευτεριά στους αγωνιστές» ήταν το μήνυμα σε ένα πανό που αναρτήθηκε από «ομάδα αλληλέγγυων» στη σκηνή συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Σήμερα το βράδυ έγινε επιτυχημένη παρέμβαση στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο Κρήτης. Η συναυλία είχε πολύ κόσμο και ομάδα αλληλέγγυων ανέβηκαν να ενημερώσουν για την απεργία πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη», αναφέρεται σε ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ίδια ανάρτηση σημειώνεται ακόμη: «Αρχικά η στάση των σεκιουριτάδων ήταν ουδέτερη, λέγοντας ότι θα αποφασίσει ο μάνατζερ και ο καλλιτέχνης εαν θα γίνει η παρέμβαση.

Στη συνέχεια αφού ομάδα συντρόφων προσέγγισε την σκηνή, ο επικεφαλής της διοργάνωσης ήταν κάθετος ότι ο καλλιτέχνης δεν έχει διάθεση να γίνει η παρέμβαση και ότι ασκείται βία με την απαίτηση των αλληλέγγυων να διαβαστεί το κείμενο της παρέμβασης προς τους διοργανωτές της συναυλίας. Παρότι η στάση των αλληλέγγυων ήταν εντελώς ειρηνική, δέχτηκε επίθεση από μέρος των σεκιούριτι. Η ένταση εκτονώθηκε στην συνέχεια και τελικά διαβάστηκε το κείμενο από την σκηνή μετά από πάυση του καλλιτέχνη.

Η αποδοχή του κοινού ήταν πολύ θετική και καλέστηκαν στην πορεία που θα ξεκινήσει αύριο στις 20:00 στην πλατεία λιονταριών».

Σημειώνεται πως ο Σωκράτης Μάλαμας δέχτηκε πλήθος αντιδράσεων για το γεγονός πως στη του συναυλία του στο Πέραμα Ρεθύμνου, ζήτησε να κατέβει πανό για τον Δημήτρη Λιγνάδη με την επιγραφή «Βιαστής Είναι. Δικαιοσύνη». Τα σχόλια στο Twitter πήραν φωτιά καθώς σε αρκετούς δεν άρεσε αυτή η κίνηση.

Από τη μεριά του ο τραγουδιστής έσπευσε να αναρτήσει ένα βίντεο με τα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Αυτά ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη συναυλία στο Πέραμα Ρεθύμνου. «Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική , παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες , κάπως έτσι . Κοίταξε, μ´αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα , αλλά δε θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας . ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ, να μην το βλέπω . Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ»Το βίντεο από το αποσμασμα είναι της Eleni Chonianaki

Posted by Sokratis Malamas / Σωκράτης Μάλαμας on Tuesday, July 26, 2022

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεκαθάρισε πως συμφωνεί με το κοινό του, ωστόσο ζήτησε να κατέβει το πανό το οποίο και του αποσπούσε την προσοχή κατά την διάρκεια της εμφάνισής του πάνω στη σκηνή.

«Αυτά ειπώθηκαν χθες το βράδυ στη συναυλία στο Πέραμα Ρεθύμνου. «Η νομική κουλτούρα και η κυβερνητική, παίζουνε λάθος ποδόσφαιρο στο γήπεδο και πετάνε τη μπάλα στις κερκίδες, κάπως έτσι. Κοίταξε, μ´αρέσει και συμφωνώ με το σύνθημα, αλλά δε θέλω να υπάρχει αυτό το πράγμα πάνω μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ, να μην το βλέπω. Αποσπάται η προσοχή μου πάρα πολύ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ»

Πηγή: newsbeast.gr