Ο Όλαφ Σολτς στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τόνισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποδεχτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να αποδεχτούμε ότι στην Ουκρανία εξελίσσεται ένας ανηλεής πόλεμος», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «την αποκλειστική ευθύνη (για τον πόλεμο) φέρει ο ρώσος πρόεδρος», και διαβεβαιώνοντας εκ νέου για τη στήριξη της Γερμανίας στον αγώνα των Ουκρανών για την υπεράσπιση της χώρας τους.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός καγκελάριος είπε ότι «είναι πολύ σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ενωμένη απέναντι στον επιτιθέμενο και να δείξει στη Ρωσία τις συνέπειες των πράξεών της με έξι σκληρά πακέτα κυρώσεων».

Επίσης, είπε ότι είναι σημαντικό σημείο στην ατζέντα των συνομιλιών ηευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, επαναλαμβάνοντας ότι είναι προς το συμφέρον όλων η ένταξη των χωρών της περιοχής στην ΕΕ, καθώς θα ενισχύσει την Ένωση και θα σταθεροποιήσει τα Βαλκάνια.

Πηγή: newsbeast.gr