Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και θεωρούμε ότι «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς την επόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την περιοδεία του στα Βαλκάνια, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την Σερβία και το Κόσοβο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με τη μετάβαση του καγκελάριου από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, ο κ. Μπούχνερ δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη γερμανική συνεισφορά για τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και την υπέρβαση των διμερών εμποδίων».

Αντικείμενο των συνομιλιών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbeast.gr