Καμπανάκι κινδύνου από τη Θράκη καθώς η πληρότητα στις φυλακές και τα κρατητήρια φτάνει το 90%, με τις Αστυνομικές Αρχές να ζητούν να ληφθεί άμεσα μια λύση.

«Το πρόβλημα διαιωνίζεται εδώ και δύο χρόνια περίπου, από την εποχή της πανδημίας του Covid. Τότε οι φυλακές δεν δέχονταν κρατουμένους λόγο Covid και μεταβιβαζόταν το πρόβλημα στα κρατητήρια» εξηγεί ο πρόεδρος Αστυνομικής Κίνησης Ξάνθης, Νίκος Γουναρίδης.

Όπως είπε στην Κοινωνία Ώρα Mega την ίδια στιγμή το σωφρονιστικό ίδρυμα της Κομοτηνής παρουσιάζει πληρότητα και έτσι δίνεται εντολή να παραμένουν οι κρατούμενοι στα κρατητήρια.

«Έχουν γεμίσει κατά 90% με ποινικούς κρατούμενους από άλλες φυλακές που έρχονται για το Εφετείο Κομοτηνής» συμπλήρωσε ο κ. Γουναρίδης, τονίζοντας πως η κατάσταση αυτή δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κρατουμένους, ούτε για τους αστυνομικούς. Σημείωσε πως οι περισσότεροι κρατούμενοι αφορούν αυτόφωρα, ενώ έχουν αυξηθεί και οι διακινητές.

«Το ανώτερο που μπορεί να έχει είναι 18 κρατούμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις γυναίκες. Τώρα είναι στο 80-90% γεμάτα. Το θέμα είναι πως τώρα ένα αυτόφωρο δεν θα μπορέσουμε να το βάλουμε ξεχωριστά σε ένα κελί» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr