Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποτελούν μια απίθανη τριάδα (όχι απαραίτητα πολύ αγαπητή) – αλλά στον κόσμο των σωσιών, αποτελούν την τέλεια ομάδα. Τρεις μιμητές παγκόσμιων ηγετών ενώθηκαν για να καταστρώσουν ένα σχέδιο διαφυγής για τον Ουμίντ Ισαμπάεφ, τον σωσία του Ουκρανού προέδρου.

Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν (Χάουαρντ Χ) ανακάλυψε ότι ο Ζελένσκι (Ουμίντ) ήταν παγιδευμένος στο Κίεβο, τηλεφώνησε στον Πούτιν (Στιβ Πολωνός) για να τον βοηθήσει να ξεκινήσει ένα σχέδιο για να τον βγάλει εκτός χώρας.

«Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, σκέφτηκα τον Umid γιατί ξέρω ότι ζει στην Ουκρανία», δήλωσε ο Howard. «Επικοινώνησα μαζί του και του είπα “πρέπει να φύγεις από εδώ γιατί ποιος ξέρει τι θα συμβεί αν η Ρωσία πάρει στα χέρια της έναν σωσία του Ζελένσκι”».

Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η τριάδα

Οι τρεις σωσίες από διαφορετικά μέρη του κόσμου δεν μιλούν την ίδια γλώσσα.

Για να βοηθήσουν στη μετάφραση, επενέβησαν οι Ουκρανοί ομογενείς φίλοι Βέρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και Ντμίτρο Χαρτσένκο από τη Σιγκαπούρη. Ο Ντμίτρο πέταξε στην Πολωνία από τη Σιγκαπούρη για να βοηθήσει με τους Ουκρανούς πρόσφυγες και γνώρισε προσωπικά τον Ουμίντ.

Λόγω της διακοπής των δημόσιων συγκοινωνιών στο Κίεβο, ο Ουμίντ δεν μπορούσε να φτάσει στον σιδηροδρομικό σταθμό λόγω των κινδύνων από ακανόνιστους πυροβολισμούς και εκρήξεις. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που ήταν παγιδευμένος στην Ουκρανία, φέρεται να ήρθε σε επαφή μαζί του ένας Ρώσος παραγωγός με την ευκαιρία μιας καλοπληρωμένης εργασίας για τη δημιουργία ρωσικής προπαγάνδας.

Ο παραγωγός είπε ότι η ζωή του Ουμίντ βρισκόταν σε κίνδυνο και θα έπρεπε να εξετάσει το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την πρότασή του. Προσφέρθηκε να τον παραλάβουν στο Κίεβο Ρώσοι στρατιώτες και να τον συνοδεύσουν στη Μόσχα.

Ο Ουμίντ αρνήθηκε την προσφορά και μέσω των επαφών του Steve Poland (Πούτιν), κατάφερε να διαφύγει από τη χώρα και να περάσει με επιτυχία τα σύνορα με την Πολωνία το Σάββατο 12 Μαρτίου.

Ο Ουμίντ υποδύεται επαγγελματικά τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι από το 2019, αφού μια φωτογραφία του στο ρωσικό μετρό έγινε viral. Έκτοτε έχει με Ζελένσκι αυτοπροσώπως σε αρκετές περιπτώσεις.

Σωσίας του Ζελένσκι

Ο Χάουαρντ X και ο Ουμίντ δεν έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά. Ωστόσο, και οι δύο τους εμφανίστηκαν σε ένα ρωσικό ντοκιμαντέρ για πολιτικούς σωσίες στο Russia 24 (Ρωσία-24) πέρυσι.

Τόσο ο Χάουαρντ X όσο και ο Στιβ Πόλαντ θα ήθελαν να δηλώσουν ότι είναι εναντίον των καθεστώτων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας και ότι χρησιμοποιούν την πλαστοπροσωπία τους μόνο για να σατιρίσουν αυτούς τους αυταρχικούς ηγέτες.

Ο Ουμίντ θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα υποδυόμενος τον Ουκρανό πρόεδρο και θα χρησιμοποιήσει το ομοίωμά του για να τονώσει το ηθικό των Ουκρανών υπερασπιστών ενάντια στην επιθετικότητα του Πούτιν.

Πηγή: newsbeast.gr