Ένας 40χρονος που εργάζεται στο ΕΚΑΒ Πάτρας περιέγραψε τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Παραδέχθηκε ότι «έζησα χάρη στην πρώτη δόση του εμβολίου και την επιμονή των γιατρών». Ήταν η δεύτερη φορά που νόσησε μέσα σε μερικούς μήνες.

Ο 40χρονος Δημήτρης Διαμαντόπουλος, εργαζόμενος του ΕΚΑΒ στην Πάτρα είπε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής Α’ Λοιμώξεων του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Παρόλο που είχε νοσήσει από κορονοϊό το καλοκαίρι, νόσησε ξανά, αφού έκανε πρώτη δόση του εμβολίου.

«Η επιμονή των γιατρών με έσωσε. Τη δέκατη ημέρα έκανα πνευμονία και τελικά οδηγήθηκα στην εισαγωγή. Επέμεναν και έκανα συνεχώς επανεξετάσεις. Στην Α’ λοιμώξεων όλοι, γιατροί και νοσηλευτές έδωσαν τεράστιο αγώνα, κόντεψα να φτάσω στη διασωλήνωση. Ήταν η δεύτερη φορά που νόσησα», δήλωσε thebest.gr.

Συνέχισε λέγοντας: «Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Ιούλιο και ήμουν σχεδόν ασυμπτωματικός, είχα δέκατα για δύο ημέρες. Ενώ ίσχυε το πιστοποιητικό νόσησης που είχα, αποφάσισα να εμβολιαστώ, καθώς έβλεπα και λόγω της δουλειάς μου, ότι υπάρχει τεράστια εξάπλωση του ιού. Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές πηγαίναμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο σωρηδόν, δέκα περιστατικά σε κάθε βάρδια. Φοβήθηκα, συμβουλεύτηκα τον γιατρό μου και προχώρησα σε εμβολιασμό. Τελικά νόσησα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης».

«Έκανα πνευμονία και είχα λοίμωξη σε όλο τον οργανισμό – Κάνω αγώνα για να πάω στο μπάνιο»

Ακολούθως ανέφερε πως: «Θα έκανα τη δεύτερη δόση στις 28 Δεκέμβρη και νόσησα στις 8 του μήνα. Τις πρώτες 4 – 5 ημέρες περνούσα τη νόσο ήπια, δεν ένιωθα κάτι. Μετά άρχισα να κάνω δέκατα και τελικά την 8η μέρα έκανα 39 πυρετό. Πήγα στο νοσοκομείο, μου έκαναν εισαγωγή καθώς μέσα σε δύο μέρες είχα κάνει πνευμονία και είχα εμφανίσει λοίμωξη σε όλο τον οργανισμό. Έμεινα δέκα μέρες. Έκανα οξυγονοθεραπεία και σιγά – σιγά ανταποκρίθηκα σε φάρμακα και σε αντιβιώσεις. Είμαι με οξυγόνο στο σπίτι εδώ και τρεις μέρες. Χρειάζομαι, όμως, χρόνο για να επανέλθω. Αυτή τη στιγμή κάνω δέκα στάσεις για να φτάσω στο μπάνιο, λόγω κούρασης. Χρειάζεται αγώνας. Μου είπαν ότι αν δεν είχα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ίσως να είχα διασωληνωθεί, να το πέρναγα ακόμα πιο βαριά. Με έσωσε έστω και η μία δόση που έκανα αν και το πιστοποιητικό νόσησης έληγε τον Ιανουάριο».

Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ο κάθε οργανισμός λειτουργεί και αντιδρά διαφορετικά στον ιό. Κάνεις το εμβόλιο για να έχεις ένα όπλο. Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς και το προσωπικό. Ο καθένας εκεί δουλεύει για τρία άτομα. Κάνουν τα πάντα για να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Μου έκανε εντύπωση ο επαγγελματισμός, η επιμονή και η ανθρωπιά τους. Δεν ρώτησαν ποτέ κανέναν αν ήταν εμβολιασμένος. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν ήταν εμβολιασμένοι. Έβλεπες ότι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να μην διασωληνωθείς. Χτύπαγες το κουδούνι, και σε ένα λεπτό είχες νοσηλευτή. Ο διευθυντής της κλινικής δεν πήγαινε ποτέ σπίτι του».

Πηγή: newsbeast.gr