Οι 177 Αιγύπτιοι στρατιωτικοί που είχαν πέσει στα χέρια των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στο Σουδάν μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο σουδανικός στρατός, που πλέον έχει εμπλακεί σε πόλεμο με τις ΔΤΥ.

Νωρίτερα, ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωνε πως «συντονίζει τις προσπάθειές του με διάφορες αρμόδιες σουδανικές αρχές για την ασφαλή επιστροφή όλων των στρατιωτικών στη χώρα».

Οι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί έφυγαν από τη Ντονγκόλα, στο βόρειο Σουδάν, για την πατρίδα τους, ανέφερε το γενικό επιτελείο στο Χαρτούμ.

Οι άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου βρίσκονταν σε αεροπορική βάση στο βόρειο Σουδάν για «κοινά γυμνάσια», σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κάιρο, όταν η αφρικανική χώρα βυθίστηκε στο χάος το Σάββατο.

Μαθητής χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Τρομακτική η κατάσταση»

Στο μεταξύ, οι μάχες στη χώρα συνεχίζονται καθώς οι προσπάθειες για εκεχειρία δεν ευδοκιμούν. Μάλιστα, ένας δάσκαλος σχολείου στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, δήλωσε ότι ένας από τους μαθητές του πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα.

«Ένα από τα παιδιά έχει πυροβοληθεί από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Πολλοί άνθρωποι στο Σουδάν έχουν χάσει τη ζωή τους κατ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο δάσκαλος, ονόματι Μο, στην εκπομπή Newsday του BBC την Τετάρτη.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, πως οι κάτοικοι της πρωτεύουσας του Σουδάν έχουν συνηθίσει την «τρομακτική» κατάσταση. Πρόσθεσε ότι το πρωί της Τετάρτης ακούγονταν έντονοι ήχοι πυροβολικού, τονίζοντας ότι «κανείς δεν ακούει και δεν σέβεται την κατάπαυση του πυρός».

Σημειώνεται πως η συνέντευξη διακόπηκε για λίγο από ήχους πυροβολισμών, καθώς ο δάσκαλος ζήτησε να μετακινηθεί σε ασφαλέστερο μέρος.

Επιπλέον ο Mo δήλωσε ότι οι προμήθειες τροφίμων γίνονται όλο και λιγότερες κάθε μέρα, καθώς τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά. «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι σταθερό, αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να διακοπεί» είπε.

Αυτό συνέβη καθώς ο σουδανικός στρατός και οι παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF), αντάλλαξαν κατηγορίες για παραβίαση της 24ωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κηρύχθηκε την Τρίτη. Τέλος, σχεδόν 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις μάχες που ξεκίνησαν το Σάββατο.

Πηγή: newsbeast.gr