Συνολικά 20 πτώματα μεταναστών εντοπίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν και της Λιβύης στα σύνορα των δύο χωρών, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA να αναφέρει ότι οι συνοριοφρουροί βρήκαν άλλους οκτώ ανθρώπους ζωντανούς.

Δυνάμεις ασφαλείας των δύο χωρών συχνά περιπολούν μαζί στα σύνορα, μεγάλο μέρος των οποίων βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα.

Οι αρχές υποθέτουν ότι οι 28 άνθρωποι προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στη Λιβύη με δύο αυτοκίνητα. Δεν είναι σαφές μέχρι τώρα το πώς εντοπίστηκαν.

Η Λιβύη μετατράπηκε σε χώρα διέλευσης μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, τον εμφύλιο και το πολιτικό χάος που ακολούθησε.

Από τις ακτές της Λιβύης, οι μετανάστες αποπειρώνται το εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι προς την Ευρώπη με μικρά πλεούμενα, συχνά κάθε άλλο παρά αξιόπλοα.

Η κεντρική Μεσόγειος θεωρείται η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), που λογαριάζει πως τουλάχιστον 18.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ή κηρύχθηκαν αγνοούμενοι σε αυτήν από το 2014 ως σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr