Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική θάλασσα, κοντά στις ακτές της Σουηδίας, και δύο άνθρωποι βρίσκονται στο νερό, μετέδωσαν ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Nordic News και το κρατικό, σουηδικό δίκτυο SVT.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της πόλης Ιστάντ της Σουηδίας και του νησιού Μπόρχολμ της Δανίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ένα πλοίο είναι νηολογημένο στη Δανία και το άλλο στη Βρετανία. Το δανέζικο πλοίο μοιάζει να έχει αναποδογυρίσει, ενώ αγνοείται η τύχη των δύο μελών του πληρώματός του, επεσήμανε το δανέζικο Κέντρο Κοινών Επιχειρήσεων. Το βρετανικό πλοίο είναι ακόμη επιχειρησιακό και το πλήρωμά του είναι ασφαλές, πρόσθεσε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στα σουηδικά χωρικά ύδατα και η Δανία συνδράμει τις σουηδικές αρχές στις επιχειρήσεις διάσωσης. Σωστικό πλοίο έχει αναχωρήσει από το νησί Μπόρνχολμ, ενώ οι δανέζικες αρχές έχουν επίσης στείλει ένα ελικόπτερο στο σημέιο.

Το σουηδικό πρακτορείο TT, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του σουηδικού λιμενικού, μετέδωσε ότι ένα από τα πλοία έχει μήκος 90 μέτρα και το άλλο 55 μέτρα.

Πηγή: newsbeast.gr