Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπάιας Μπίλστρομ, χαρακτήρισε “αποκρουστικές” τις ισλαμοφοβικές προκλήσεις, με αφορμή το κάψιμο του Κορανίου από έναν ακροδεξιό ακτιβιστή κοντά στην τουρκική πρεσβεία, εν μέσω διαδηλώσεων που συνδέονται με τη διαδικασία ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Η Σουηδία έχει μια εκτεταμένη ελευθερία έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση ή εγώ ο ίδιος υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται», ανέφερε ο Μπίλστρομ σε δημοσίευσή του στο Twitter.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν προκαλέσει την οργή της Τουρκίας, η οποία έχει θέσει εμπόδια τόσο στην υποψηφιότητα της Σουηδίας όσο και αυτή της Φινλανδίας αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σουηδού υπουργού Άμυνας, αφού οι σουηδικές αρχές επέτρεψαν στην αντιτουρκική διαδήλωση να πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως ελπίζει ότι οι σουηδικές αρχές δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και υποστήριξε επίσης πως η διαμαρτυρία αυτή δεν μπορεί να επικαλεσθεί την ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή: newsbeast.gr