Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών σημειώθηκε στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ακάρ στην προκλητική του ομιλία έθεσε ξανά θέμα για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, με κατηγορίες προς την Ελλάδα πως η χώρα μας υποστηρίζει την τρομοκρατία, ενώ υπήρξαν αναφορές και στο Κυπριακό.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία, ενώ του ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι σέβεται την κυριαρχία εδαφών, όταν έχει εισβάλει στην Κύπρο. Οι βουλευτές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ συμπλήρωσαν ότι η Τουρκία «αμφισβητεί την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές, Τζάκρη, Λιβανό, Λοβέρδο και Βολουδάκη.

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας επικρέμαται η απειλή του Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η τουρκική προκλητικότητα, εκτός από τους αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ερντογάν, έχει μεταφερθεί και στα τηλεοπτικά δίκτυα της γειτονικής χώρας τα οποία καθημερινά προσπαθούν να εντυπωσιάσουν το κοινό τους με χάρτες από τα ελληνικά νησιά που μπορεί να κατακτήσει η Τουρκία.

Πηγή: newsbeast.gr