Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και δέκα χρόνια, πιστεύει η Liz Truss, καθώς λέει στους δυτικούς συμμάχους ότι «η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμη λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση».

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας «απελπισμένος απατεώνας» που δεν πρέπει να ανταμειφθεί για την επιθετικότητά του.

Η συγκλονιστική πρόβλεψη ήρθε καθώς το ανθρώπινο κόστος του πολέμου στην Ουκρανία αποτυπώθηκε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο σε από μια σπαρακτική τριπλή κηδεία στην Ουκρανία, η οποία έδειξε το πραγματικό ανθρώπινο κόστος της αγριότητας που έχει εξαπολύσει η Ρωσία στην γειτονική χώρα.

Ο Γιούρι Γκλοντάν συντετριμμένος από τον χαμό των δικών του ανθρώπων δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι αναγκάστηκε να θάψει την αγαπημένη του κόρη τριών μηνών Κίρα, τη σύζυγό του Βαλέρια και την πεθερά του Λουντμίλα, οι οποίες σκοτώθηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση στην πολυκατοικία τους το Σάββατο 23/4, στην Οδησσό.

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός

Τη στιγμή που έπρεπε να πει το τελευταίο αντίο -πριν τα τρία φέρετρα μεταφερθούν στον πρόσφατα σκαμμένο τάφο- ήταν η στιγμή που ο Γιούρι Γκλοντάν παραδόθηκε επιτέλους σε μια ολοσχερή θλίψη.

Στο πρόσωπό του φαινόταν ο πόνος της απώλειας που σε αυτό το ηλιόλουστο ανοιξιάτικο πρωινό θα εκτυλισσόταν ένας τέτοιος εφιάλτης, και έπεσε πάνω σε κάθε φέρετρο κλαίγοντας με λυγμούς.

Πρώτα σε εκείνο της πεθεράς του Λουντμίλα, μετά σε εκείνο της γυναίκας του Βαλέρια – και τέλος στο μικροσκοπικό, κεχριμπαρένιο φέρετρο που περιείχε την Κίρα, την αγαπημένη του κόρη τριών μηνών, με τα χαμογελαστά μπλε μάτια που είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της.

Κρατώντας ένα από τα αγαπημένα της παιχνίδια, ο Γιούρι ρωτούσε ξανά και ξανά γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό σε αυτούς, στην πολύτιμη μικρή του οικογένεια που σκοτώθηκε όταν δύο ρωσικοί πύραυλοι κρουζ έπεσαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας τους στις 2.30 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό που έχει χαρακτηριστεί ως «η πασχαλινή σφαγή του Πούτιν».

ζευγάρι στην ουκρανία

Φόβοι για πυρηνική επίθεση από τον Πούτιν

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις στη Μολδαβία ή τη Γεωργία, αν του επιτραπεί να κρατήσει στα χέρια του το ουκρανικό έδαφος, παρασύροντας τη σύγκρουση για τα επόμενα χρόνια.

Σε μια σημαντική ομιλία για την εξωτερική πολιτική χθες το βράδυ, η κ. Truss προειδοποίησε ότι αν τα καταφέρει «θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Είπε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν όλο και πιο γρήγορα για να εκδιώξουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία».

Και σε μια ένδειξη ότι η μάχη για την Ουκρανία θα μπορούσε να τραβήξει σε μάκρος, υποστήριξε ότι «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Πηγή: newsbeast.gr