«Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αυτές τις τρεις ημέρες μέσα στην Βουλή, στήριξε με μια φωνή τον Χρήστο Σταϊκούρα και το βράδυ θα τον στηρίξει με 158 ψήφους, όπως και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, κλείνοντας την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο βουλευτών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

Απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Λιβανός χαρακτήρισε ατυχή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, σημειώνοντας πως η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αυτές τις τρεις ημέρες, σας έδωσε «μια ηχηρή απάντηση, που είναι η ίδια με αυτή που σας δίνει καθημερινά η κοινωνία όταν σας λέει εγκαταλείψτε τον λαϊκισμό, σοβαρευτείτε, ανασκουμπωθείτε, επικαιροποιηθείτε, αποκτήστε πρόγραμμα, προτείνετε επιτέλους συγκεκριμένες λύσεις». Ζήτησε δε, από τον ΣΥΡΙΖΑ, να ασκήσει «το σημαντικό και ιερό καθήκον της σοβαρής και υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί αυτό απαιτεί η δημοκρατία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, τονίζοντας πως «η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τα χωρικά μας ύδατα είναι ο σκληρός πυρήνας της κυριαρχίας μας. Υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο και με αυτοπεποίθηση την εθνική μας κυριαρχία σε θάλασσα, ξηρά και αέρα. Κάθε παραβίαση αντιμετωπίζεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Διατηρούμε το αναφαίρετο δικαίωμα να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Αιγαίο».

Τέλος, ο κ. Λιβανός, ζήτησε να υπάρξει συναίνεση και οι συζητήσεις για τις «κόκκινες γραμμές», τις επεκτάσεις της αιγιαλίτιδας ζώνης, να μην γίνονται δημόσια με όρους κομματικής αντιπαράθεσης, καθώς κάτι τέτοιο, το μόνο που πετυχαίνει είναι «να δίνει επιχειρήματα στους εχθρούς μας». Πρέπει είπε «να είμαστε ψύχραιμοι, σοβαροί και μονοιασμένοι σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Το εθνικό μας μέτωπο πρέπει να είναι συγκροτημένο και αρραγές, όπως ακριβώς είναι και ο ελληνικός λαός».

Πηγή: newsbeast.gr