Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε στο βήμα της Βουλής και είπε ότι η κυβέρνηση μαζί με την ΕΛ.ΑΣ. απέκρυψαν βομβιστική επίθεση εις βάρος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Ιουλίου στο σπίτι του αντιπροέδρου, όμως δεν υπήρξε καμία σχετική ανακοίνωση.

«Δεν έχει βγει μία ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ και το μάθαμε από το indymedia. Σοβαρά μιλάτε τώρα;», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως «δυστυχώς, η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών είναι γεμάτη από τη θλίψη, από τις καταστροφές, από τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έφερε στην ελληνική κοινωνία. Αυτό που προκαλεί, όμως, θυμό είναι η σταθερή στάση των υπουργών και της κυβέρνησης στην προπαγανδιστική τακτική σε όλα τα θέματα. Χρησιμοποιούν το κράτος για την εκπλήρωση κομματικών σκοπιμοτήτων και σχεδιασμών».

Ακολουθεί η σχετική τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής:

«Aς βάλουμε μερικές ερωτήσεις που αποδεικνύουν πως χρησιμοποιείτε τις κρατικές υπηρεσίες, κρύβοντας την αλήθεια, θάβοντας τα γεγονότα στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής σας τακτικής και προσπάθειας. Στο πλαίσιο του πως σκοτώνετε την ενημέρωση, την αλήθεια και τη δημοκρατία.

Καταθέτουμε μερικά δημοσιεύματα και περιμένουμε απαντήσεις. “Οι αρχές την απέκρυψαν. Ανάληψη ευθύνης για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου“. Έγινε στις 9 Ιουλίου. Το μάθαμε από την ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης με ανακοίνωση στο indymedia. Eίναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε έτσι την ΕΛΑΣ; Φαντάζεστε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υπήρχε βομβιστική επίθεση στον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και να μην έβγαζε η αστυνομία μία γραμμή; Είναι δυνατόν;

“Ανάληψη ευθύνη για εμπρησμό οχήματος εταιρείας”, “ανάληψη ευθύνης για επιθέσεις σε τράπεζες, οχήματα και εταιρεία security”. Δεν έχει βγει μία ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ και το μάθαμε από το indymedia. Σοβαρά μιλάτε τώρα; Και απορείτε γιατί είναι η χώρα στη θέση 108 στην ελευθεροτυπία;

Και περιμένουμε απαντήσεις. Γιατί η ΕΛΑΣ δεν έβγαλε μία ανακοίνωση, γιατί δεν ενημερώσατε τους δημοσιογράφους, την κοινωνία, τους πολίτες; Κινείστε στο βωμό της προπαγάνδας ότι έχετε πατάξει δήθεν την εγκληματικότητα και δεν αποκαλύπτετε βομβιστικές επιθέσεις! Θάβετε ακόμη και τις ειδήσεις, χειραγωγείτε ακόμη και τις (μη) ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ».

Πηγή: newsbeast.gr