Για πυροβολισμούς μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες κάνει λόγο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, με την εν ψυχρώ δολοφονία δύο ανδρών.

«Για μια ακόμη φορά, όπλα και πυροβολισμοί στην καρδιά του αστικού ιστού, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες, οικογένειες και μικρά παιδιά. Άγνωστοι πυροβόλησαν κατά παρέας σε καφετέρια της κατάμεστης από κόσμο πλατεία της Νέας Σμύρνης με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς και μία τραυματία» λέει.

«Την Παρασκευή ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έλεγε με στόμφο στη Βουλή ότι “η ασφάλεια είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας” και πως προτεραιότητά του είναι “η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά”. Η δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας δεν αντιμετωπίζεται με προπαγάνδα και μεγαλοστομίες αλλά με πολιτική βούληση, σχέδιο και δράση» ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Όσο ο κ. Θεοδωρικάκος καμαρώνει, προπαγανδίζοντας το ανύπαρκτο έργο του, τα όπλα βγαίνουν στα πιο κεντρικά σημεία της χώρας μπροστά σε χιλιάδες ανυποψίαστους πολίτες. Η ανασφάλεια διαπερνά κάθε πολίτη, σε κάθε περιοχή της χώρας. Σε μικρή απόσταση από το συμβάν της Κυριακής (με ανύπαρκτη Αστυνομία), συνέβη ο ξυλοδαρμός νέου ανθρώπου από δυνάμεις καταστολής της ΕΛΑΣ (οι οποίες είχαν εντονότατη παρουσία) και τα απαράδεκτα γεγονότα που ακολούθησαν».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί κεντρική επιλογή η δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Ταυτόχρονα, τα 4.500 ανεκπαίδευτα ρουσφέτια έχουν πλημμυρίσει τις μονάδες καταστολής. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εργαστεί σκληρά για μια δημοκρατική αστυνομία προσανατολισμένη στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων», καταλήγει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πηγή: newsbeast.gr