Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο, το οποίο αφορά τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και μεταξύ άλλων αναφέρει στις προγραμματικές δεσμεύσεις του να προβεί σε ρύθμιση χρεών και να βάλει αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στο σποτ που μεταξύ άλλων δημοσιοποίησε και ο Αλέξης Τσίπρας στο Facebook, ακούγεται το σλόγκαν «Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια. Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες».

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, περιλαμβάνουν:

-Θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους.

-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

-Ρύθμιση χρεών: Διαγραφή μέρους βασικής οφειλής χρεών που δημιουργήθηκαν στην υγειονομική κρίση και 120 δόσεις για την αποπληρωμή του υπολοίπου

-Ένταξη στο σχήμα και όσων απώλεσαν τη ρύθμιση του 2019.

-Ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός.

-Νέος πτωχευτικός κώδικας – ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης.

-Ενεργειακή Αναβάθμιση για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις, Αυτοαπασχολούμενους (Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις).

-Ενίσχυση ρευστότητας για πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ανακατεύθυνση μέρους των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

-Μικροπιστώσεις για αυτοαπασχολούμενους και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

-Δημόσιος Πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα.

Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια. Για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.#Δίκιο #ΔικαιοσύνηΠαντού #ΣΥΡΙΖΑΠΣ

Posted by Alexis Tsipras on Tuesday, February 7, 2023

Επίσης, κομματικές πηγές ανέφεραν ότι αυτό «γίνεται», «προγραμματισμένα, υπολογισμένα, δίκαια», «εάν παταχθεί η αισχροκέρδεια, εάν φορολογηθούν τα υπερκέρδη της ενέργειας, των τραπεζών και των διυλιστηρίων». «Αυτό είναι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και είναι μετρημένο και ρεαλιστικό», τόνισαν, προσθέτοντας ότι προτεραιότητα είναι ο ίδιος ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας. Ανέφεραν επιπλέον ότι «οι ελεύθεροι επαγγελματίες εδώ και πολλά χρόνια πληρώνουν την αδικία του τέλους επιτηδεύματος γιατί η οικονομία χρειαζόταν εφόδια για να αντέξει, όμως, οι μέρες αυτές πρέπει να τελειώσουν εδώ και τώρα, κοστολογημένα και με σχέδιο». Επίσης, είπαν σχετικά με τις προγραμματικές δεσμεύσεις ότι «όπως ακριβώς ίσχυε επί διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός».

Πηγή: newsbeast.gr