Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ξεκαθάρισε πως «στόχος μας είναι να προκύψει κυβέρνηση στη χώρα από τη πρώτη Κυριακή, με ισχυρό το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και καλό θα είναι να μη γίνονται σχόλια για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση, γιατί αυτήν θα την αποφασίσει ο ελληνικός λαός».

Απευθυνόμενος μάλιστα στην παριστάμενη ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία ανέφερε νωρίτερα ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα έχει τον ρόλο του Πάνου Καμμένου σε πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για «απρέπεια της κυρίας Ασημακοπούλου, που προσπαθεί να συνεχίσει το αφήγημα Μητσοτάκη μπας και εκείνος σωθεί», προσθέτοντας πως «ο κ. Καμμένος ήταν στη ΝΔ από μικρό παιδί και βουλευτής επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στα ίδια έδρανα κάθονταν. Συγκυβερνήτης ήταν με τον κ. Τσίπρα επί 4,5 χρόνια και θυμόμαστε όλοι τι έγινε στη χώρα. Το τελευταίο που μπορεί κάποιος να πει για το ΠΑΣΟΚ είναι ότι έχουμε σχέση με τον κ. Καμμένο. Ας αφήσουν αυτά που παπαγαλίζουν συνεχώς και ας απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επέκρινε παράλληλα, την κυβέρνηση ότι «κάνει ακριβώς τα ίδια για τα οποία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ:  Επιδόματα αντί για δουλειές και ρουσφέτια αντί για αξιοκρατία. Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μιλήσαμε για θεσμικές και μόνιμες ενισχύσεις. Ψηφίζουμε τις ενισχύσεις, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί βοηθούν τον ελληνικό λαό. Αλλά μιλάμε για άμεση αύξηση κατώτατου μισθού, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και απάντηση στα κόκκινα δάνεια. Αυτή είναι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα σημείωσε ότι το κόμμα του προτείνει «μία εναλλακτική λύση στον ελληνικό λαό. Ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, που έχει σαν προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική στέγη, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ώστε να δώσουμε καλές και νέες δουλειές σε νέους ανθρώπους. Εμείς λέμε να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Η ΝΔ θέλει να πάει και σε δεύτερη και σε τρίτη, μέχρι να βγάλει αυτοδυναμία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει μόνο αν είναι πρώτο κόμμα. Όταν η ΝΔ καταθέσει την πρώτη εντολή και ο ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη, εμείς θα πάρουμε την τρίτη και θα καλέσουμε σε διάλογο τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας, ώστε να σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού». 

Πηγή: newsbeast.gr